HERBASAN biljni melem 250 ml

herbasan biljna krema

Ovaj prirodni melem sadži četiri eterična ulja: kanfora, ružmarina, lavande i arnike.

Eterično ulje Kamfor: se dobiva parnom destilacijom listova i kore drva Cinnamomum Camphora koje je poznato i kao pravi kamfor. U aromaterapiji se koristi samo bijeli kamfor.

Eterično ulje kamfora dobar je analgetik pa se koristi kod bolova u mišićima i zglobovima. Dobar je mukolitik i ekspektorans, stoga je koristan sastojak u pripravcima protiv prehlada ( za inhaliranje ).

Eterično ulje Ružmarin: je od izuzetne pomoći kod mnogih problema kao što su: loša cirkulacija, bolovi, alergije i prehlada, celulit, prhut i ćelavost.

Eterično ulje Lavande: Jedno od najsvestranijih ulja, smatra se djelotvornim u liječenju više od sedamdeset stanja.   Djeluje kao antidepresiv, uravnotežuje, smiruje, opušta, ublažuje i tonizira, a može djelovati i kao dekongestiv i sedativ. Nije toksična, ne nadražuje i ne izaziva preosjetljivost.

Eterično ulje Arnike:  Potiče cijeljenje kože (cikatrizant), djeluje snažno protuupalno, korisno je kod slabo prokrvljene kože.
Arnika se koristi i za liječenje upale vena i raznih povreda. Ulje od arnike liječi decubitus tj. rane nastale zbog dugotrajnog ležanja.

Pakiranje 250 ml