Kraljev gavez

ZAVRŠNO-12-ZZ

 

 

 

 

 

 

Veličanstveni Kraljev gavez:

Kraljev gavez jedna je od najdragocenijih krema koja pomaže u liječenju reumatskih bolova, istegnuća, gihta, pa čak i preloma kostiju.

Ljekovitost kraljevog gaveza čine etarska ulja, tanin, sluzi, holin i rijetka supstanca alantoin. Alantoin najviše djeluje na stvaranje novih ćelija tamo gdje postoje kraste i ozljede, ispucalost, sportske povrede…

Snaga kraljevog gaveza leži u izraženim ekstraktima gaveza, mentola i kamfora

OVDJE POŠALJI UPIT >>>>>>

Vaše ime i prezime (ako želite)

Vaš email (obvezno)

Telefon ( ako želite )

NARUČI ili Pošalji upit?

O gavezu,

Za mnoge zagovornike narodne medicine gavez predstavlja jednu od najdragocjenijih ljekovitih biljnih vrsta.

Gavez raste po čitavoj srednjoj Evropi na vlažnim mjestima i cvjeta tokom celog leta. Cvjetovi su roze, purpurni, ljubičasti, rijeđe bijeli u obliku kratkih cvasti.

Kod gaveza su ljekoviti listovi i korjen, koji se skuplja u proljeće i kasnu jesen. Korjen se iskopa i opere, a da ne bi izgubio djelotvoran sluzavi sok, prvo se osuši, izreže na komadiće i dalje suši na toplom mjestu. Za razliku od korjena, listovi se suše na sjenovitim mestima. Ovako prirodno pripremljeni sastojci daju glavnu snagu kraljevom gavezu.

Zagovornici ovog kraljevskog lijeka tvrde da ostarjelu, naboranu kožu, pogotovo oko očiju, poslije duže primjene vraća u normalno stanje, pogotovo ukoliko su promjene na koži nastale usljed upotrebe različitih kozmetičkih preparata.

Kraljev gavez se preporučuje i protiv upale vena. Posebno je djelotvorna ukoliko se kombinuje sa gospinom travom, kantarionovim uljem.

Gavezova djelotvornost potvrđena je u liječenju istegnuća i iščašenja, reumatskih deformiteta ručnih i nožnih zglobova, kao i sportskih povreda. Kao protivupalno sredstvo djelotvoran je i kod posjekotina, modrica, poslije ujeda insekata. Botaničari naglašavaju njegovu izuzetnu moć ubrzavanja srašćivanja kod preloma kostiju. Da bi se postigao potpuni efekat, na kožu ga treba nanositi nekoliko puta dnevno, ali nikako na otvorene i inficirane rane.